Nu er vi trådt ind i et nyt år, og kravene til de danske virksomheder bliver endnu en gang skærpet. Det er derfor værd at kigge sin egen virksomhed i kortene og se om den nu også har styr på alle de ting, en virksomhed bør have styr på nu om dage.

1. Produktinformation

Der kan let sket fejl i håndtering af informationerne om din virksomhedsprodukt, hvis det er spredt ud over flere systemer eller afhænger af menneskelig overførsel af viden. Overvej derfor at få dig et Product Information Management (Pim, som man siger) system der kan håndtere al informationen centralt.

2. Virksomhedens Vigtigste Informationer

Har du styr på al information, fra medarbejdere til leverandører og kontrakter? Det er hvad man kalder “Master data” – de vigtigste data din virksomhed har. For mange virksomheder ligger den slags desværre stadig og roder i en skuffe eller et pengeskab et sted, og kan være svært at finde rundt i. Sørg for der er styr på det, og du kan grave det frem når det er nødvendigt.

3. Godt indeklima

Der har været krav til indeklimaet i mange år, men det er ikke længere “nok” at overholde lovgivningen – hvis dine ansatte ikke er tilfredse med forholdende, risikerer du at få fagforeningen på nakken. Sørg derfor for god udluftning og en behagelig temperatur.

4. Minimering af CO2

Det er ikke bare et mode-fænomen – vores klode er i fare, og vi kan allesammen være med til at gøre en forskel. Find måder at minimere din virksomheds CO2 udslip, og ingen vil klandre dig for at reklamere med det faktum.

5. Gaver til ansatte

Tjek op på reglerne for gaver til ansatte. Undersøgelser har vist, at gaver og diverse frynsegoder fra virksomheder har langt større betydning for om en ansat søger job andre steder, end lønnen i sig.

6. Moderne Møderum

Drop overhead-projektoren og sørg for dit møderum er moderne. Det er her de vigtige beslutninger bliver taget, og jo bedre faciliteter til det jo bedre står din virksomhed.

7. Detaljeret Regnskab

Det kan godt betale sig at dobbelttjekke, om regnskabet nu også har den nødvendige detalje-grad hvis man bliver udvalgt til et tjek. Der er sket meget på dette område, så det er med at være opdateret.

8. IT Sikkerhed

Angreb over internettet bliver mere og mere udbredte, og uanset hvor stor eller lille din virksomhed er, kan den ske at være et mål. Sørg derfor for, at der er tænkt IT sikkerhed ind og I er sikre.

9. Fysisk sikkerhed

Uanset hvor mange firewalls og antivirus-programmer man sætter op, kan kriminelle stadig få adgang hvis der kun er en lille hængelås på døren til server-rummet. Tjek derfor op på den fysiske sikkerhed.

10. Følsomme oplysninger

Hvilke følseomme oplysninger har du liggende om dine ansatte? Der er meget store bøder i vente hvis disse falder i de forkerte hænder. Få dig derfor et overblik over hvad I har liggende og hvordan det er sikret.