Hvad ved du egentlig om Vietnam? Du ved sandsynligvis en helt masse om Danmark, selv hvis du ikke har nogen som helst chance for at bestå immigrationstesten, men mange danskeres viden om resten af verden er desværre slet ikke så god, som man burde kunne forvente af et så udviklet land som Danmark. Ligesom mange andre dele af undervisningen er det noget, der ikke bliver prioriteret så meget, som det burde, men selv hvis du ikke har lært om den slags i skolen, så er det heldigvis stadig muligt at lære dem senere i livet, så læs med her om tre forskellige på Danmark og Vietnam.

En af de helt store forskelle på Danmark og Vietnam er, at vi går rundt i noget helt andet tøj. Vi snakker altså ikke bare unikt tøj som det fra Moss Copenhagen, men også at der er nogle rent praktiske ulemper ved at have vintertøj på i Vietnam eller t-shirts og shorts på i Danmark, når det er vinter. Det siger også noget om vejret, at vi bliver nødt til at nævne vinteren i Danmark, men ikke siger noget om årstiden i Vietnam. Det er fordi, det aldrig er praktisk at have vintertøj på i Vietnam. De ser desuden solen i mellem ca. 11 og 13 timer hver dag hele året rundt, mens vi i Danmark ser den mellem 6 og 18 timer alt afhængig af, hvad tid på året det er, men lad os nu ikke nævne så mange fordele i den her paragraf, at der ikke er nok til de næste par stykker.

Noget andet er, at Danmark er et af de fladeste lande i verden. På trods af navnet på den største bakke i Danmark, har vi altså ikke nogen rigtige bjerge. Danmark er faktisk så fladt et land, at nogle har formået at genskabe hele det danske terræn i computerspillet Minecraft. Hvis man skulle gøre det med Vietnam, ville det kræve mange gange mere hukommelse, dels fordi landet er større, men primært fordi bjergene betyder, at der er meget mere at modellere over vandoverfladen.

Et lidt sjov forskellen på Danmark og Vietnam er, at meget er lavet af plastik. Hvis du spiser street food i Vietnam, som de fleste jo gør, så kan du godt regne med, at du kommer til at sidde på hvad vi i Danmark kalder børnestole og spise af noget, der i hvert fald ikke er lavet af royal copenhagen. Ikke nok med, at de sidder på stole, der ikke når op de knæet – bordene er ikke spor højere. Det er desuden umuligt for de fleste danskere at få knæene ind under bordet, så man bliver i stedet nødt til enten at bukke sig rigtig langt forover, holde tallerkenen foran sig eller sidde med benene meget spredt foran sig.