Du kender ham. Din kære farmand. Du har været med ham i tykt og tyndt, men alligevel er det lettere at løse en tredjegradsligning, end at finde ham en passende fødselsdagsgave. Det er også svært, når manden maksimalt kan fremstamme et ”det ved jeg sgu ikke,” når du spøger ham, hvad han ønsker sig.

 

Og frygt ej. Vi ved, at det er svært at finde gaver til din ærkemand af en far, som hellere vil have et abonnement på den store tv-pakke eller fire specialfremstillede øl, end noget praktisk han rent faktisk kan bruge.

 

I følgende top 10 har vi forsøgt at samle lidt af hvert, så du kan give din kære farmand en gave, som både han, du og mor mener, at han kan bruge.

 

  • Overnatning i skoven

Du er egentlig ikke helt klar over, hvad der er i vejen med hans bløde dobbeltseng hjemme på villavejen. Måske er det det faktum, at mor ligger snorker ved siden af, men du prøver at skyde dén tanke ud af hovedet.

 

Men tag det roligt. Det er noget instinktivt, der gør, at det bare er sjovere at bevise sin mandighed ved at kunne overleve, hold nu fast, 24 timer i en halvklam dansk skov.

 

Og du må da indrømme, at lejrbål, naturlyde og idéen om at sove i det landskab, Gud har skabt, lyder charmerende. Specielt, når det eneste din ærkemand af en far nogensinde taler om fra sin barndom, er hvordan han som spejder sov uden for 300 dage om året.

 

En oplevelse er altid en god gave og er består denne oplevelse af en overnatning i en skov, så er farmands lykke gjort.

 

  • Overlevelsesgrej

Det giver sig selv, at der selvfølgelig ikke bliver nogen overlevelsestur uden overlevelsesgrej. Men heldigvis løber du aldrig tør for grej at give husets selvudnævnte hærsker.

 

For husets selvudnævnte hærsker er ikke meget, når han ligger ude i Hareskoven uden en varm sovepose eller et dueligt liggeunderlag. Så kan du nok tro, at der bliver ringet til lillemor i en fart.

 

Det gode ved overlevelsesgrej er, at det er en rimelig bred betegnelse. Det gælder for så vidt vides også et par tykke (vandre)sokker og en (lifesaver)fleece.

 

  • Oplevelser med drengene

Hvis der er noget farmand bare ikke kan få nok af, så er det gode oplevelser med drengene. Hvad enten det er gamle klassekammerater, ølklubben, kontoret eller en helt tredje gruppe af hankøn, så er det bare sagen at komme ud og prøve vilde aktiviteter.

 

Hvad enten det er en tur på paintball-banen, rapelling, klatring eller bare en omgang fodboldgolf, så er det en sikker vinder. Vi tør godt love, at det er en af de gaver farmand ikke bytter i hvert fald.

 

 

  • En racercykel

Farmand har lidt sul på sidebenene og lidt vom af alle de specialfremstillede øl, han pludselig er begyndt at drikke, og derfor skal du have ham til at dyrke noget motion. Det er svært og ikke noget, der gør farmand glad, fortæller han dig, men så må du finde på alternative løsninger.

 

Den alternative løsning er en racercykel, for af magiske grunde kan det gøre enhver mand til Miguel Indurain, når gedebukkestyret sidder for spidsen af en toptunet racer.

 

Det gode ved en racercykel er også, at du kan give ham cykelrelaterede gaver de næste mange, mange fødselsdage i stedet for at købe dyrt tilbehør til hans brugte bil.

 

  • Rødvin

Nu fik vi nævnt, at farmand godt kan lide øl, og at I kvinder er tossede med rødvind. Men det passer jo ikke helt. Farmand elsker også rødvin – han elsker alt med procenter.

Og igen er rødvin en lidt mere personlig gave en de tre par uldsokker, du planlægger at give ham, og han kan nyde vinen med lillemor – eller dig – og få en hyggelig stund ud af det. Husk du ikke skal køre bil når du har drukket.