Aarhus er en by, der nærmest koger over med både kulturelle og kulinariske muligheder. Her finder man det det hele – lige fra asiatiske bistroer til Grød, KöD og vin-tapas. Til trods for det store udbud af spændende muligheder kan de fleste dog godt længes efter en lidt mere stille og autentisk stund i ny og næ. På de dage, hvor byens pulserende liv er lige til den gode side, kan det derfor være rart at vende blikket mod de mange skønne forstæder, der ligger spredt i Aarhus’ opland. Mange af disse steder byder nemlig på adskillige små perler, hvor mad og stemning konkurrerer om, hvem der er bedst. Her får du et lille overblik over nogle af de spisesteder, som er et visit værd:

 

Klassisk kro-stemning

Forlader man Aarhus igennem Viby og fortsætter tværs over de charmerende forstæder Hasselager og Kolt, ender man i den naturskønne by Hørning. I denne lille perle finder man Hørning Kro & Hotel. Her er der naturligvis mulighed for at tage sig en afslappende og velfortjent miniferie til fornuftige priser, men for nu er det dog maden, der er i centrum. Beliggende i udkanten af byen, er Hørning Kro & Hotel en lille oase væk fra storbyens larm og trængsel. Her kan du kaste dig over et solidt udvalg af lækre retter, hvad end du er til dampede blåmuslinger, wienerschnitzel eller noget så traditionelt som en bøf bearnaise. Efter et godt og fuldendt måltid, er der ovenikøbet oplagt mulighed for at slå mave med en spadseretur i den nærliggende og hyggelige natur eller slippe sin indre shopper løs i nogle af de mange specialbutikker i Hørning indkøbscenter.

 

Lækker luksusvilla

Vender man derimod blikket nordpå og tager et smut til bydelen Risskov, bliver man mødt af den fashionable og stilsikre restaurant Kähler Villa Dining. Konceptet er enkelt og lige i øjet: Villa Dining. Kunderne inviteres indenfor i den store luksusvilla, hvor der er pyntet op og gjort i stand efter alle kunstens regler. Det hele er klar, og stemninger er skruet helt i top, og knapt nok dit madvalg, behøver du tage stilling til – Kähler Villa Dining byder på blot 2 menuer; en lækker treretters sølvmenu og naturligvis en guldmenu, hvor også en perfekt tilpasset vinmenu er inkluderet. Søger man det lidt mere luksuriøse, rammesat i hyggelige og skønne omgivelser, er Kähler Villa Dining uden tvivl et godt valg. Og nå ja, fik jeg nævnt, at restauranten har vundet prisen som Byens Bedste Restaurant Oplevelse i 2013, 2014 og 2015? Suveræn mad og drikke stopper vist aldrig med at være en kundefavorit!

 

Magisk mejeri

Syd for Aarhus mellem Mårslet og Beder ligger Det Nationale Hestesportscenter. Det skal selvfølgelig ikke handle om heste men derimod den formidable restaurant, der ligger i forlængelse af: Restaurant Mejeriet. Her kan du se frem til at blive inviteret indenfor i en restaurant, der oser af gammeldags kælder-stemning med hvælvede buer og hele molevitten. Hvor meget hyggen, atmosfæren og stemningen end tager kegler, indtager maden dog en mindst lige så stor plads i rampelyset. Bag kulisserne står to erfarne herrer klar til at servicere dig og give dig en sublim kulinarisk oplevelse.

 

Hvad end du tager et smut gennem Hasselager for at slå dig ned på Kroen i hyggelige Hørning, lægger vejen forbi Villaen i Risskov eller krydser naturen for at besøge Mejeriet, har du udsigt til gode og hyggelige madoplevelser. Hvad venter du på?