Der kan være mange grunde til at man skal sælge sit hus. Måske har man brug for mere plads, eller også skal man flytte på grund af jobbet. Af og til bliver et hus sat til salg på grund af skilsmisse. Uanset hvad grunden end kan være, så er der formalia og lovgivning, der skal være på plads, når et hus sættes til salg. Her er energimærkning uomgængeligt, for det er lovpligtigt at have et energimærke på huset, hvis det skal sælges.

Hvis man henvender sig til Botjek.dk, så kan man høre om pris på energimærke og bestille tid, så en energikonsulent kan komme på besøg og gennemgå huset. Det er ikke bare dig, der vil sætte pris på energimærke på dit hus. Især den potentielle køber vil have stor gavn af at vide hvor stort et energiforbrug, der er i huset, og om der er muligheder for forbedringer, der kan nedbringe omkostningerne på årlig basis. Det giver god gennemsigtighed for alle parter i handlen.

Styr på økonomien

Hvis man skal købe et hus, så er det jo vigtigt at man kender omkostningerne, der er forbundet med den daglige brug. Det er sælger, der skal forestå udgifterne ved energimærkningen. En energikonsulent kan sætte pris på energimærke på dit hus, hvis du henvender dig og spørger. På Botjeks hjemmeside kan du udfylde en formular, hvor du kan bestille tid. Her kan du samtidigt forhøre dig om pris på energimærke af boligen. Det er meget enkelt og lige til. Og der er altid velvilje til at hjælpe fra energikonsulentens side.

Tryghed i handlen er afgørende

Gennemsigtighed er en vigtig ting for den, der skal købe hus. Jo mere klarhed, der er over udgifter og muligheder for forbedringer på huset, desto mere tryg vil købe være, hvis vedkommende er interesseret. En underskrift på en købsaftale er ofte betinget af at køber føler sig sikker på at intet er skjult eller fordækt ved handlen. Med et energimærke på huset er der ryddet mange uvisheder af vejen, som en køber kunne blive usikker af. Tryghed er afgørende og vigtig.