Nu om dage går alle op i mode, og det er uanset om man er mand eller kvinde. Før i tiden var der en tendens til, at mode og modeblade kun var henvendt til kvinder, men i dagens verden får mænd meget mere opmærksomhed end tidligere. Mande magasiner snakker ikke kun om sport og fiskestænger længere, de indeholder også artikler relateret til mode. Der er specialiserede mode-magasiner til mænd, der udelukkende er henvender sig til mænd, og som kommer inde på alt fra stil, tøj og lignende elementer af mode. Mænd ved godt at de kan ligne en million i et Tommy Hilfiger jakkesæt, og de nyder at se på de flotte billeder i magasinerne og drømme sig væk. Men selv med printede og digitale modetidskrifter til mænd, synes de at fortsætte med at lave nogle fejl i deres tøjvalg.

Overdreven brug af tilbehør er noget, vi desværre alle har set alt for meget af. Det mest almindelige tilbehør til mænd er et ur og en ring – helst en vielsesring. Hvis du er på udkig efter noget mere tilbehør, kan du vælge at bære et simpelt armbånd, når du går ud. Men når du deltager i et forretningsmøde, bør du ikke bære andet end dit ur og din ring. Hvis du bruger for meget tilbehør, bliver du let for pyntet til sådan en lejlighed.

Kasketter. Tidligere havde mænd fine hatte, som de tog på, når lejligheden var til det. Men i vores dage bærer mænd kasketter indendørs og udendørs, ja, hvor som helst. At tage hatten af, er et spørgsmål om høflighed og dannelse også. At have en kasket på mens du sidder på kontoret, er ikke et godt udseende.

Sneakers hver evig eneste dag. Vi ved det – Sneakers er et af de mest komfortable stykker fodtøj der findes på markedet. Alle kan lide at bære dem, inklusive os kvinder, men vi bør ikke overdrive. Der skal være forskel på, hvordan du klæder dig på arbejdet, og hvordan du klæder dig i din fritid. Der er andre typer fodtøj, der også er meget komfortable, og de ser godt ud, hvis de bæres med et jakkesæt eller med et par jeans. Et par Paul Smith sko er eksempelvis ganske behagelige, og får dig til et se professionel ud – brug dem på arbejdet, og skift så over til sneakers når du kommer hjem og kan slappe af.

Rynket tøj. Når vi render rundt i rynket og krøller tøj, skaber vi et rodet udseende, der ikke inspirerer meget tillid. Selv når vores tøj er rent og elegant, får rynkerne os til at se ud som om vi har travlt. Vores udseende er det første, som folk dømmer os på, og det første indtryk er meget vigtig. Den personlige stil er noget, der handler om smag og personlighed, men disse enkle mode regler bør respekteres uanset hvad.