Årsskiftet er der hvor mange mennesker evaluerer på deres livsstil og vaner, og efter decembers typiske høje alkohol- og fedtmængder har mange en delle eller hage for meget, som de plejer at få gjort bugt med fra januar, frem mod sommeren. Således går året sin gang. Meeeen, – hvad nu hvis det var lidt sjovere, altså dvs. lidt nemmere for mange, at spise den kost som vil gavne kroppen i denne chok-omvæltning ved nytår? Nøglen i denne sammenhæng handler ikke kun om at købe rigtigt ind fødevaremæssigt, men også at have køkkengrejet i orden, så de sunde fødevarer bliver en fornøjelse at tilberede, og samtidig glæder en smagsmæssigt. Det er ikke fordi jeg vil komme også sige det er direkte utilstrækkeligt med din ovn og kogekomfuret. Men det er jo rart med en blender, hvis man skal lave suppe, lige så vel som det er godt med et piskeris til sovsen. Sagt med andre ord – det rigtige udstyr, vil i alle situationer gøre madlavningen nemmere for dig, og give et bedre resultat smagsmæssigt. I ekstremerne er der eksemplet med studenten det lever på et 20 kvm værelse med en el-kedel og kopnudler. Og det er ikke ligefrem vitaminbomben din krop trænger til.

Hvis du skal tænkte sundt, skal du selvfølgelig tænkte grønt og frugt, og frisk/rå. De færreste er dog gode til at gnave i en rå rødbede af ren lyst. Men lige som vi kender til de købe juice med grøntsager, kan vi altså lave dem selv, nemmere og sundere. At lave sine egen saft/juice kræver egentlig bare en saftpresser, som kan slynge væsken ud af de råvarer du fodrer den med.
Det kommer til at revolutionere din opfattelse af hvad en grøntsag er, og hvordan du kan indtage den. Start med de nemme, som f.eks. gulerødder, rødbeder, og find inspiration i opskrifter til at prøve alverdens ting af.
Den mere ”kødfyldte” udgave af friske, rå, drikbare grøntsager er smoothien. Det vil her være en god idé at skaffe din en decideret smoothie blender, som er egnet til at tygge sig igennem isterninger og frosne bær, ifht. alverdens all-round blendere på markedet. De findes i mange modeller og priser,  men start med det der dækker dit behov, og mærk efter hvor meget entusiasme og tid du tror du kommer til at lægge i det. Det er bedst for dig selv at du finder det produkt du synes passer til dig. Det er som at ærge sig over at have en dyr motorcykel i garagen, uden lysten til at køre jævnligt. Eller at have en skrot-knallert som man pendler 20 km på dagligt. Juster din gejst og forventninger og vær realistisk – det er den bedste måde at hjælpe dig selv på. Og sådan kan du bidrage til at 2017 bliver til nemmere at gøre kål på dellen eller hagen.