Når der skal laves praktiske gøremål i hjemmet, eller indretningen skal ændres er det et plus at kunne gøre det selv. Rent økonomisk er det billigere at kunne løse sine opgaver selv, og samtidig kan man sætte sit helt eget præg på det enkelte projekt.

I dette indlæg får du gode råd om hvordan du bliver en gør-det-selv mand. Det kan være du skal hænge lampe op eller samle sofaen. Uanset hvad, så kig med her.

 

Vær tålmodig

Rom blev ikke bygget på én dag. Det kendte citat som referere til at have tålmodighed. Hvis du har ambitioner om at blive en gør-det-selv mand, og at dine gøremål skal munde ud i flotte slutprodukter er tålmodighed et nøgleord.

Sæt dig ind i den enkelte opgave, og vær fordybet i dit arbejde. Det bliver næsten aldrig et godt resultat, hvis det bliver under en forhastet og utålmodig arbejdsproces. Derfor anbefales det, at du har tålmodighed og ikke vælger den nemme og hurtige nødløsning.

 

Søg efter gode råd og tips

Det er ikke forbudt at spørge om hjælp. Søg gerne efter gode råd og tips på enten internettet eller i dit netværk. Hvem kender ikke en håndværker som gerne deler ud af gode råd til specifikke opgaver? Fremfor at eksperimentere og ende ud med et halvfærdigt resultat, anbefales det at gøre sit forarbejde og undersøge hvordan og hvorledes den enkelte opgave kan løses.

 

Tænk ud af boksen

Når du vælger at lave dine egne ting bestemmer du selv hvordan resultat skal se ud. Tænk derfor gerne ud af boksen, og kreer dine egne kreative produkter hvor som rummer dit personlige præg. Tag fx den ikoniske Caravaggio lampe og hæng dem forskudt fra hinanden, og skab dermed et moderne look.

Lav gerne noget som sætter tankerne i gang, og giver anledning til at høre historien bag. Det er sjovere at udforme sine egne ting, når der samtidig er en innovativ tanke bag.

 

Har du styr på dit værktøj?

Gør-det-selv opgaver kræver selvfølgelig noget værktøj og nogle materialer, alt efter hvad opgaven går ud på.

Er du typen som bruger et stykke værktøj nogle gange om året, og ikke har det helt brede udvalg kan du anskaffe dig det mest nødvendige til billige penge. Det behøver ikke være det bedste og dyreste på markedet til små-projekter i boligen.

Til specifikke opgaver hvor der skal brugers specialværktøj eller speciale materialer er det dog vigtig ikke at gå ned på udstyr. Igen – ikke vælg den nemme og hurtige løsning. Skal der laves opgaver i små mørke områder uden belysning, kan vi anbefale den smarte Follow me lampe som er transportabel. Samtidig er det en elegant og flot lampe som kan bruges til hverdag i din indretning.

Tit og ofte kan mange gør-det-selv opgaver udføres med en skruetrækker, hammer og boremaskine. Hvis du fx skal hænge de stilfulde Ice cube lamper op, er en skruemaskine og skruetrækker alt hvad der behøves.

 

Gør det til et fællesprojekt

Brug hinanden som sparringspartnere, og gør de enkelte gør-det-selv opgaver til et fællesprojekt. 4 øjne er altid bedre end 2. Samtidig bliver opgaverne sjovere, og begge parter kan få deres personlige præg på det færdige resultat. Kast jer sammen over specifikke opgaver, og brug mere tid sammen som et gør-det-selv-par.

 

Vær en god afslutter

Hvis der er tale om en omfattende opgave som tager længere tid, er det tit og ofte at tålmodigheden slipper op og finishen bliver sjusket. Vær derfor opmærksom på at afslutte dit projekt på en god mode. Det er finishen som tæller, og er det man lægger mærke til. Man kan fx have lagt en masse timer i et hjemmelavet plankebord, men hvis lakeringen er noget sjusk falder det som det første i øjnene. Vær derfor en god afslutter. Opgaven er ikke færdig før alle elementer er afsluttet – selv de små og til tider nærmest ”ligegyldige” ting.