Jeg har mere eller mindre haft forkølelse to år i træk. Altså konstant forkølelse: næsen er stoppet, og jeg hoster. Hver eneste dag, i to år. Nogle dage er bedre end andre, men det holder aldrig op. Når jeg endelig føler at jeg kan trække vejret igennem næsen igen, så er det kun en kortvarig glæde: snart er den atter stoppet.

Lægerne kunne ikke gøre så meget. Der er ikke rigtigt noget de kan give én imod forkølelse, og alle tests viste at det var forkølelse jeg havde. Normalt bliver man immun overfor den slags, men det er åbenbart en bakterie der bliver ved med at mutere. Det er også derfor, man kan blive ramt år efter år, selvom kroppen allerede har bygget resistens: bakterien har ændret sig nok over året til, at den ikke bliver genkendt. Men hvorfor var jeg så konstant syg? Lægen trak på skuldrene, og sagde at det vidste han ikke. Det var typisk kun noget han havde set ved skolelærer og andre, der arbejder steder hvor der er mange børn. Da jeg arbejder som sekretær i en lille 3-mands virksomhed, så kunne det ikke rigtigt være der jeg havde det fra. Min eks-kæreste var godt nok skolelærer, men ham så jeg jo kun meget sjældent. Nogle gange vinkede jeg til ham, når han kom forbi i vores dele-bil.

Og ja, dele-bilen er jeg nødt til at nævne. Jeg ved godt, at det er lidt underligt at dele bil med en eks, men det gav faktisk okay mening for os. Vi talte stadig godt sammen efter at være gået fra hinanden, og vores skemaer var på magisk vis sådan, at vi aldrig havde brug for bilen på samme tid. Så det gav bare god økonomisk mening. Bilen holdt på en parkeringsplads, nogenlunde midt imellem vores huse. Så vi så sjældent hinanden, selvom vi delte som den samme bil.

Det var en dag jeg kørte i bilen, og så en snotklud hængende ud af handskerummet, at det gik op for mig hvordan det hang sammen. Min eks bar sandsynligvis rundt på alle disse baktusser fra sit arbejde, og de blev ligesom afsat i bilen. Det var så her jeg samlede dem op, og blev syg igen og igen.

Det var i hvert fald den bedste teori ind til videre. Så jeg købte mig en helt ny Mazda 6, og informerede min eks om, at den gamle bil nu var hans. Jeg havde egentligt haft råd til en ny bil længe, men havde ligesom manglet et spark til at gøre noget ved det. At den gamle muligvis var årsagen til min konstante forkølelse var rigelig grund til, endelig at få mig en Mazda.

Det bedste af det hele er, at jeg fik ret. Der gik godt en uge, og så kunne jeg pludseligt trække vejret igennem næsen! Det var en helt ubeskrivelig oplevelse endelig at kunne det igen. Jeg har ikke været syg siden!