Less is more . Du kender nok det berømte slogan, men hvordan kan du overføre det til din egen boligindretning? Svaret er minimalisme. Noget som kendetegner skandinavisk design.

Tanken bag minimalisme er at det enkle udtryk kan virke stærkere end det avancerede.

Et rums indretning påvirker dit humør. Vi kan alle lide at komme hjem og slappe af efter en lang dag. Men hvis vi kommer hjem til et rodet hus, bliver vi stressede. Mindre rod, mindre stress. Plus, et minimalistisk hjem er ofte mere stilet. (Og nemmere at gøre rent!)

Men hvordan bliver dit hjem minimalistisk?
Her har vi samlet 5 tips:

 

RYD OP

Ja, det giver sig selv. Ud med ting du ikke bruger. Sorter, smid ud og doner. Behold kun ting du bruger eller ting som gør dig glad. Find en plads til alt.

 

KLARE OVERFLADER

Klare overflader giver dig plads til ro og kreativitet. En generel regel kunne være max at have to ting på dine overflader. Ellers kommer dit rum hurtigt til at se rodet ud. Gør det til en vane at lægge tingene på deres plads.

 

KVALITET OVER KVANTITET

For at få dit hjem til at se eksklusivt ud, er det vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Invester i få essentielle genstande. Ting du elsker og bruger ofte. Vær omhyggelig i at vælge dine møbler.

Kig efter funktion, æstetik og komfort, når du vælger interiør.

Et godt bud kunne være About a chair stolen fra HAY. Dens design er både stilet og hjemligt.  Perfekt til et moderne, skandinavisk-inspireret hjem anno 2017.

 

SIMPLE DEKORATIONER

Gør dit hjem mere interessant med udsmykning. Vælg få ting, som bringer dig glæde. En vase, en potteplante eller et duftlys. Kunst gør hurtigt dit hjem personligt. Dekorationer er som krydderi i et måltid; brug det i den rette mængde. Det bringer os videre til næste punkt.

 

VÆLG FARVER

Er du farveelsker? Fortvivl ej! Du kan godt blande farver ind i din indretning. Hvis dit hjem  er i afdæmpede farver, kunne du vælge dekorationer i stærke farver som kontrast. Men bemærk: farver du vælger, skal koordineres i rummet. Vælg ikke flere forskellige, men varier indenfor samme farve-familie. PS. Grøn er farven for 2017. Limegrøn især.

 

TEKSTUR

Natur-inspireret, genbrugt og mixed metals skal du holde øje med i 2017. (Igen: funktionelt design.)

Mix forskellige tekstiler, men gør det afdæmpet. Hjemmelavet er et stort plus.

 

LYS

Lys spiller en kæmpe rolle. Få så meget naturligt lys som muligt. For os i Danmark er det noget vi bør tænke over, eftersom vi har vores lange mørke vinterperioder. Vi har til gengæld nogle danske lampedesigns i høj kvalitet. Du kan fx bruge loftslamper, gulvlamper eller lyskæder.

 

SKAB HARMONI

Prøv at linke de forskellige rum til hinanden, så indretningen bliver en helhed. Vælg en bestemt farvepalet og stil som den røde tråd i dit hjem.

 

FORDELE VED MINIMALISME

 

Bare et par af de fordele der er ved at leve minimalistisk:

Færre ting = Mere tid (Ting tager tid!)

Færre ting = Mindre stress

Færre ting = Mindre at gøre rent

Færre ting = Godt for miljøet

Færre ting = Mere frihed