Man kan snart ikke få lov at være mand længere. Det moderne samfund fortæller os, at det er forkert at se forskelle på mænd og kvinder. Vi er allesammen mennesker, og der er slet ingen forskel kønnene imellem. Vi kan selvfølgelig godt se meningen i ikke at forskelsbehandle på de ting hvor vi rent faktisk er lige: løn på jobmarkedet skal reflektere vores evner til at gøre vores arbejde, og ikke hvad vi har imellem benene. Det er bare som om, at kampen om ligestilling er kørt af sporet og ikke længere handler om at gøre de to køn lige, men i stedet at udrydde kønsbegrebet i sin helhed. Vi kan brokke os over hvor tosset det er, og vi bør også kæmpe imod. Men nogle gange har vi bare brug for, at gemme os lidt væk fra det hele og udleve det vi forbinder med at være en “mand”. Det er her Skuret kommer ind – den moderne mands gemmested.

Det behøver ikke nødvendigvis være et “skur” som sådan. For nogle er det et rum indrettet som en rigtig mandehybel, for andre er det en garage hvor konen ikke kommer og det kan også udforme sig som et værtshus eller lignende. Idéen er blot, at det er et sted hvor mænd kan få lov at være mænd, og ingen dømmer dem for det.

Det er et sted hvor vi kan tage et slag dart, uden at høre hvinen over at det er farligt at kaste med pile. Vi kan hænge ud med vennerne, drikke et par øl og grine af upassende jokes som vil få langt de fleste kvinder til at bryne og ryste på hovedet. Det er stedet, hvor intet er for barnligt og det accepteres, at mænd bare er børn med dyrere legetøj. Hvis vi har lyst, hænger vi et basketball net op over skraldespanden, og konkurrerer om hvem der kan rode mindst – uden det betyder, at det papir der ikke endte i kurven bliver samlet op lige med det samme.

Skuret er den moderne mands gemmested. I urtiden tog mændene ud for at jage, og kvinderne blev alene tilbage. Jeg er sikker på, at der blev grinet over prutter og bøvser dengang også – mænd er nu engang mænd, også selvom de må jage for føden. Vi har et behov for at komme lidt væk, og bare slippe drengehørmen løs. I et samfund hvor der er mindre og mindre plads til at være mand i dagligdagen, er det vigtigere end nogensinde at vi har et sted vi kan søge hen for at få afløb for vores indre drengerøv.

Så du skal ikke skamme dig over, at have behov for en tur i hulen engang imellem. At du makker i garagen eller tager på værtshus med vennerne er noget du gør, for at stille et stærkt indre behov. Hvis du ikke gør det, vil du blive sur og tvær, og det er der ingen der nyder godt af.