Inden du begynder at sende ansøgninger afsted til diverse låneudbydere, er der nogle ting, som du bør tage stilling til. Det drejer sig blandt andet om beløbet og løbetiden. Læs artiklen her og bliv bedre rustet til optagelse af et SMS lån.

 

Vær realistisk i dit budget

Inden du optager et SMS lån, bør du altid lægge et budget. Nogen gange kan det være en idé også at lave et cash-flow, hvor du hele tiden har et overblik over din økonomi. Både i dag men også om 2-3 måneder. Så ved du nemlig, hvad der står på bundlinjen ude i fremtiden. Den viden kan blive vigtig, inden du skal optage et SMS lån. Her skal du nemlig være helt sikker på, at der er luft i økonomien til, at du kan betale lånet tilbage. Saml alle dine indtægter og udgifter. Så vil du få dit tilrådighedsbeløb. Det er de penge, som du kan bruge til at betale lånet tilbage. Husk altid have en margin som sikkerhed.

 

Lånets løbetid er vigtigt

Når du skal tage et SMS lån har løbetiden meget at sige. Den har nemlig både indflydelse på lånets samlede pris, renter og de månedlige afdrag. Jo længere løbetiden er, jo mindre vil de månedlige afdrag blive. Det samme gælder ÅOP’en, der er lånets årlige omkostninger i procent. Vælger du en lang løbetid, vil ÅOP’en blive mindre i de fleste tilfælde.

 

Lån ikke mere end du skal bruge

Når først du er blevet godkendt til et SMS lån vil mange have svært ved at styre beløbet. Man kan nemlig hurtigt blive fristet af at smide lidt ekstra penge oven i lånet. Det bliver dog bare hurtig dyrt. Der vil komme flere renter, men stiftelsesgebyret vil som regel også stige. Lån derfor ikke mere, end du har behov for.

 

Ansøg altid flere lån

Du bør aldrig gå med det første og det bedste lån. At finde det rette SMS lån kræver en større indsats. De mange låneudbydere oplyser nemlig ikke renten på lånet, før du er blevet kreditvurderet. Dermed kender du altså ikke lånets faktiske pris, inden du ansøger. Af den grund bør du ansøge mere end et lån, så du kan sammenligne de forskellige lånetilbud. Det er gratis at ansøge om et SMS lån, og derfor er det næsten dumt ikke at ansøge flere steder med den bagtanke at kunne sammenligne dem. Du skal selvfølgelig ikke optage flere SMS lån. Når du har valgt dit ønskede lån, lader du blot være at underskrive aftalen med de andre låneselskaber.

 

Tilmeld regningen til betalingsservice

Langt de fleste låneselskaber opkræver penge for at sende en fysisk regning. Det er penge lige ud af vinduet, og så er det besværligt. Der er ingen grund til at bruge tid og ekstra penge på at betale en regning manuelt. Ved tilmelding til betalingsservice kan du spare gebyret. Så slipper du også for at bruge tid på at betale regningen.