Vi mennesker har det med at danne stærke bånd, ikke bare til hinanden, men også til de materielle ting i vores liv. Du kan nok selv tænke dig frem til konkrete eksempler fra dit eget liv, men nogle ting er så udbredte, at de fleste nok vil kunne nikke genkendende til dem. Ting som fotoalbums er noget, som stort set alle har stærke følelser for. Det er ikke uset, at der i forbindelse med brande er folk, der desperat leder efter deres fotoalbums i stedet for at løbe ud af det brændende hus hurtigst muligt! Lige præcis med disse albums fyldt med gamle fotos, giver det dog god mening, at vi føler en stærk forbindelse: det er trods alt minder fra vores fortid. Med andre ting, er der ikke de sammen menneskelige egenskaber eller værdier, men vi forbinder os alligevel til dem. Det kan være en telefon, som man har brugt længe og ikke længere kan forestille sig hvordan man skal leve uden. Jeg har selv en teenage datter, der kom grædende hjem fra skole, fordi hendes telefon var gået i stykker. Det var ikke fordi hun var bange for aldrig at have en telefon igen: nej, det var fordi hun havde så personligt og tæt et forhold til den specifikke telefon, at hun led en følelse af personligt tab, da den ramte gulvet og skærmen gik i tusinde stykker.

Nogle mennesker danner lettere stærke bånd til deres materielle ting end andre gør. Du kender sikkert nogen, eller har hørt om den, der aldrig kan få sig selv til at smide noget væk. Deres hjem er fyldt med kasser, der har alverdens ragelse i dem. Disse mennesker danner stærke forbindelser nærmest med det samme, og det er derfor utænkeligt for dem, at skille sig af med noget som helst. Det er heldigvis en sjældenhed.

Hvad der ikke er sjældent er dog, at have stærke følelser for sin bil. Bilen bliver af mange betragtet nærmest som et familiemedlem, og nogle går endda ud og navngiver deres bil. Hvis det er en Kia Picanto, kan det være man kalder den for Pinocchio eller ”Pikanten”. Der er som udgangspunkt ikke noget i vejen med den slags: problemet opstår dog, hvis folk ikke vil anerkende, at det er på tide at få en ny bil.

Der kommer nemlig et punkt, hvor det ikke længere kan betale sig at reparere på en gammel bil. Ikke alene er reparationerne dyre, og vil efterhånden være nødvendige oftere og oftere, der sker også hele tiden fremskridt på nye biler. En bil der er 10 år gammel vil ikke være ligeså billig i brændstof, som en ny og miljøvenlig bil fra i år.