Sommeren er snart over os, og de fleste af os begynder langsomt at tælle dagene til en velfortjent ferie, dog kalder arbejdet jo lidt endnu, og i takt med at vejret langsomt bliver varmere og mere solrigt kan det være lidt for let at drømme sig selv væk til varmere himmelstrøg, og på mange arbejdspladser falder arbejdsmoral stødt som man kommer tættere på sommeren, men hvordan skal man bære sig ad med at få sig selv, sine medarbejdere eller kolleger op i gear igen?

Investér i firmamiddage

Det lyder måske lidt som en måde man kan få tilkæmpet sig en gratis middag på, men i virkeligheden er firmamiddage en god investering, da de faktisk er gode til at lægge et godt fundament for et sundt arbejdsmiljø, hvor man som medarbejdere og arbejdsgivere kan lære hinanden lidt bedre at kende, og derved styrke forholdet mellem mennesker som trods alt bruger en stor del af sin tid sammen i hverdagen.
Firmamiddage ses ofte i østasiatiske kulturer, hvor man ofte tager ud og spiser sammen på både restaurant og café. Denne type middage er en win-win situation da der netop bliver skabt et bedre arbejdsmiljø, og derved også bedre forhold til at give en faldende motivation et nøk opad. Dette tætte bånd der bliver skabt mellem medarbejderne og virksomheden skaber også loyale ansatte, som også er en belønning for virksomheden, især i det lange løb.

Teambuilding i det blå

Hvis man er villig til at lægge lidt mere tid i et bedre arbejdsmiljø, så en kanotur nok ikke en helt dum idé. En kanotur får sat ens team-evner på prøve, da man skal arbejde sammen om at komme fremad, men også om ikke at vælte kanoen, hvilket til tider godt kan være lidt af en udfordring.
Ej, en kanotur er nu ret ligetil, og selv de der sidder på kontor det meste af dagen vil også sagtens kunne være med til at ro. En tur op ad åen er ikke kun en super god måde at få folk til at samarbejde på, men det giver også én en helt anden oplevelse af det idylliske danske land, som nu ses fra en gyngende kano i stedet for en bil.
Der er flere steder i landet hvor man kan sejle ud fra, men en af de flotteste sejlruter ligger i forbindelse med Gudenåen, og her kan eksempelvis tage et kig på kanoudlejning i Silkeborg, og vælge at sejle ud der fra, da der ligger mange smukke søer i området, og da disse netop hænger sammen med Gudenåen, så man selv kan bestemme hvilken rute man gerne vil sejle.

Tag en snak med chefen eller de andre på arbejdet, og planlæg en tur i kano eller på restaurant – eller måske begge dele, for det kan nu altså godt betale sig, og så gør det jo også ventetiden inden ferien en smule nemmere.