Hvis du står og skal købe en hæk da den gamle er gået ud eller hvis du bare gerne vil have plantet noget nyt som passer bedre til din stil kan du med fordel læse med her da jeg vil nævne en top 5 inden for hækplanter.

  • Rhododendron 

Ja du tænker sikkert at det var da et mærkeligt valg til en hæk men resultatet bliver altså rigtigt godt. Ja du planter selvfølgelig ikke en Rhododendron som du ville plante en almindelig hæk og du kan dermed ikke have en Rhododendron stående hele vejen rundt om huset men fx på et lille stykke ud til vejen kan det se helt vildt lækkert ud.

Grunden til at Rhododendronen overhovedet kan bruges som hæk er grundet dens store fylde så du ikke bare sådan lige kan komme til at se igennem den. Så er du til det utraditionelle synes jeg helt klart at du skal overveje denne løsning.

  • Liguster hækken 

Den klassiske liguster hæk er til dig der gerne vil holde dig til de klassiske rene linjer, som du helt sikkert vil få opfyldt med denne hæk. Liguster hækken er smuk at se på med sin meget lysegrønne farve, som vil bringe noget glans over din have.

Liguster hækken er noget af det mest brugte i England netop på grund af den flotte grønne farve, som sjovt nok kan ses fra en rum-satellit, når den filmer ned over et beboelseskvarter i udkanten af London.

  • Bøge hækken 

Bøge hækken er til dig der gerne vil have det mere naturagtige look og bøgehækken står så flot når der er blade på. Til gengæld kan den godt komme til at se meget gold ud når vinteren tager bladene så det skal man selvfølgelig tage højde for når man vælger denne hæk. Men når den står så står den utroligt flot og så er der ikke nogen der kan se igennem den.

  • Fjellribs 

En Fjellribs hæk er for dig der godt kan lide det lidt lange bølgende look da du ikke kan undgå det bølgede når vinden vejer i denne hæk. Det ser simpelthen utrolig hyggeligt ud i efteråret hvor der gerne er lidt mere vind end i de andre sæsoner, bare at sidde og se på busken veje kan være en hel underholdning i sig selv. Der er her igen tale om en tæt hæk som er svær at se igennem.

  • Avnbøg 

Avnbøgen kan også være en mulighed for dig der er til det lidt mere mørke look, og som bestemt ser fantastisk ud i kontrast til den lysegrønne græsplæne. Avnbøgen taber dog også bladende og bliver helt tom og gennemsigtig om vinteren så det er bestemt noget du skal huske når du vælger lige præcis denne hæk.

Jeg vil afsluttende runde af med at sige at alle hække taber de fleste blade om vinteren, så når jeg siger at de to bøgen og avnbøgen taber alle deres blade er det fordi det handler om alle bladende, men det betyder jo ikke at de andre ikke også taber de fleste og derfor også kommer til at se meget nøgne ud i vinterkulden.

Det var så min top 5 i hække til haven og jeg håber bestemt at du har fået noget inspiration og måske har fået valgt en til din egen have. Jeg har i hvert fald lagt stor vægt på at der i listen findes noget for enhver smag og som passer til enhver have. Så er der vist kun tilbage at sige god arbejdslyst da det er super hårdt arbejde at plante en ny hæk, men også alle kræfterne værd når den først vokser sig stor og flot.