Når du skal ud at sove i den ”vilde” danske natur, eller på tur i en af de lidt mere barske natur i nogle af vores nabolande, er det vigtigt at have en ordentlig sovepose. Selvom vejret er godt om dagen, kan det hurtigt blive koldt om natten og er der noget der ikke er sjovt når man er på lejrtur rundt omkring er at fryse om natten.

En sovepose kan have mange anvendelsesmuligheder – selvfølgelig hvor det handler om at sove. Men den bliver både brugt til børn på sportsudflugt, til campingture med familien samt lejrture man tager alene eller med nogen venner rundt omkring i naturen, for at udfordre sig selv og hinanden.

Vi har i denne artikel sat fokus på 5 soveposer, som vi mener vil kunne klare selv de hårdeste prøver du må udsætte dem for. Der er selvfølgelig også forskel på soveposer, hvor nogle er lavede til hårdt klima og andre er bedre til komfort men er ikke så godt i for koldt vejr. Andre er bygget til sommervejret, og er bedre til lidt varmere nætter, men vi prøver her at komme rundt om alle de forskellige typer af soveposer.

1. Savotta Ultra Light

En Savotta Ultra Light, er som navnet indikere en rigtig let sovepose. Har man lige i overkanten af oppakning med og vil spare nogle steder, er denne sovepose så let, at man sparer en del læs ved at vælge denne type af sovepose. Den er rigtig nem at folde sammen, og hvem kender ikke det problem, ikke at kunne få sin sovepose klemt sammen ned i den pose du får med, men det skulle ikke være et problem med denne model fra Savotta. En af fordelene ved at bruge denne Savotta, er dens lange lynlås der gør det muligt at lyne helt op for soveposen, så den kan bruges som tæppe og kan bruges til hyggelige aftener om bålet. Ideel sovepose til vandring i sommerhalvåret, hvor den gør sig bedst.

2. Therm-A-Rest – Saros sovepose V1

Skal du have en model du kan tage med, selvom vejrudsigterne ikke ser specielt lovende ud? Så vil denne Therm-A-Rest være en oplagt mulighed. Soveposen er udstyret med det syntetiske isolering EraLoft som giver varme i særdeles høj grad og klarer selv de største byger – så frygt ikke vand i soveposen med denne model. Den er bygget med muligheden for meget bevægelse om natten, da designet levner plads til at vende og dreje sig om natten, noget som mange er irriteret over ikke at kunne, når man sover i sovepose. Dette er også med til, at det er nemmere at holde varmen natten igennem.

3. The North Face – Aleutian Sovepose 35/2

En sovepose til hovedsagligt forår og sommer – men her er den ogsaa super! Soveposen er med den nymoderne Heatseeker modul, som giver et perfekt varme til vægt forhold, så du ingen problemer får med at holde på varmen. Denne sovepose kan også bruges som et lækkert tæppe, da lynlåsen kan lynes helt op.

4. Nordisk – Canute -3° fibersovepose

Denne sovepose er til de barske forhold. Den er meget robust og kan tåle meget mere tæsk end almindelige soveposer. Der er fiberfyld i posen, som giver en god varmeisolering, som gør at du kan holde varmen selv i de kolde nætter. Den er bred ved skuldrene, så der er god plads til dig, også til folk med brede skuldre. Virkelig en sovepose der er bygget til barske vilkår og er også opkaldt efter den tidligere konge i Danmark, England, Norge og Sverige, Kund den Store.

5. Nordpol – Basic +

Denne sovepose egner sig til alle årstider på nær vinter. Den er lavet med to lags hollowfiber og 190t polyester, der giver god varme til disse 3 årstider. Denne sovepose er rigtig god til prisen og du får meget sovepose for pengene. Den er anbefalet til lettere udendørs brug samt camping, festivaller og ting i den dur.

Vi har givet vores anbefaling på 5 forskellige soverposer, og så håber vi at i kan bruge det til at finde en god sovepose til jeres aktiviteter.

sovepose