For mange, er en ny bil som et nyt familiemedlem. Den skal passes og plejes, og vi vil gerne behandle den så godt som muligt. Når den har været i familien i et stykke tid, plejer dens rolle dog at forandre sig, og den bliver mere til en arbejdshest – den skal bare gøre sit arbejde, og helst ikke kræve for meget tid at holde ved lige. Det er en naturlig udvikling, og der er ikke meget at gøre ved det – og heller ikke nogen grund egentligt. Bilen ér først og fremmest et værktøj, der skal gøre dit liv lettere. Det kan dog godt betale sig at passe godt på de ting, vi bruger i vores dagligdag: hvis de går i stykker bliver de hurtigt til gener.

Det er ikke nok bare at få bilen synet en gang imellem, for den har det stadig med at gå i stykker ind i mellem synene. Det du i stedet skal gøre er, at ændre de ting du gør forkert uden at vide det. Vi opbygger hurtigt dårlige vaner, og det er først muligt at ændre adfærd når vi bliver gjort opmærksomme på disse. Her har du derfor tre ting, du sikkert gør forkert på din bil lige nu, og hvad du bør gøre i stedet:

 

Problematisk Adfærd #1: Skraber is af med hvad som helst

Det er ikke alle, der lige har en isskraber liggende i bilen. Derfor ender det hurtigt med, at folk må være kreative når sneen er faldet, og isen har sat sig på ruden. Vi har hørt om alt fra kreditkort til skosåler blive brugt til at fjerne is, og det er altså ikke noget din forrude har godt af. Skaf dig en isskraber af en ordentlig kvalitet, og behold din i bilen – det sætter din forrude pris på.

 

Problematisk Adfærd #2: Krummer i bilen

Vi har allesammen været der – morgenen er ekstra travl, og vi kan ikke nå at sluge morgenmaden før vi skal ud af døren. Derfor kommer der lige lidt mad med i bilen, og vi må tage det på vejen. Eftersom morgenmaden er dagens vigtigste måltid, er det helt forståeligt at man ikke vil springe det over. Der er også andre situationer, hvor det giver god mening at snuppe noget drive-in mad, og nyde det i bilen. Det er dog umuligt at undgå krummer, og de tiltrækker myrer og andre skadedyr, der på sigt kan gøre skade på bilen. Det kan derfor godt betale sig, at finde en bil-støvsuger, og fjerne krummer med jævne mellemrum.

 

Problematisk Adfærd #3: Agressiv kørsel

Det er let at blive stresset, når man har hundrede ting man skal nå, og trafikken snegler sig afsted. Det betyder hurtigt, at ens måde at køre på bliver agressiv. Ikke nok med, at dette sender et dårligt signal til de andre bilister: det er også skadeligt for både pengepungen og din bil. Læs op på hvordan man kører benzin-økonomisk, og din bil vil holde længere samtidig med du ikke skal fylde benzin på hele tiden.