Det er meget forskelligt hvor meget folk engagerer sig i foredrag, og det er helt okay – men hvis du virkelig begynder at tage foredrag alvorligt, så er det rart at vide, hvordan du skal gribe det an. Behandler du foredrag som en slags hobby, eller er det på et mere seriøst plan, som et arbejde? Der sker et stort skift, når vi går fra at have en interesse i foredrag, og til pludseligt at blive seriøse omkring det.

Det kan være skræmmende at tage de første skridt ud i en ekstra seriøst tilgang til foredrag, og specielt når man ved, at det ikke er alle der bør tage det skridt. Hvordan ved du, om du er klar til, at tage foredrag mere seriøst? Det er vigtigt at huske, at man ikke behøver gå vildt meget op i foredrag – der er mange ting man kan bruge sin tid på, og måske foredrag ikke er det rigtige for dig. Man kan klare sig rigtigt godt med en basis-viden om foredrag, så det er kun hvis man har en stærk motivation, at man bør gå dybere med det.

Du skal vide hvor du ligger

Alle har en eller anden form for viden om foredrag, og det er vigtigt at vide hvor man ligger, før man tager store beslutninger. Hvis du kun lige har dyppet tæerne i foredrag, så skal du passe på med at springe i med hovedet først – du kender simpelthen ikke nok til, hvad der ligger under overfladen. Rigtigt mange bliver overraskede – og desværre ikke altid på en god måde – over hvad det indebærer, at tage sin interesse for foredrag op på det næste niveau. Er du på et niveau af viden, hvor du lige ved at man kan gå på nettet og trykke book foredragsholder, eller er du et par niveauer over det? Forestil dig at tage noget, du lige nu synes er spændende og en anelse udfordrende, og så gøre det til en ting du skal beskæftige dig med, og som hopper frem og tilbage imellem at være alt for nemt og kedeligt, og til at være så svært, at du har lyst til at give op. Hvis du allerede kender rigtigt meget til foredrag, og har talt med folk der beskæftiger sig med det på et meget seriøst niveau, så har du nok en idé om hvad du kan forvente.

 

Du skal vide, at det bliver hårdt

Når du for alvor begynder at have med foredrag at gøre, så vil du opleve, at det bliver rigtig hårdt. Lige i starten af ens interesse for foredrag er det som om man suger viden til sig som en svamp, og man føler en konstant fremdrift – sådan er det ikke, når du kommer længere hen i forløbet. Kig på de folk der for alvor tager foredrag seriøst, og spørg dig selv, om de flyver igennem dagen eller de knokler med svære problemstillinger.

 

Du skal vide, at du ikke er alene

Der er rigtigt mange der beskæftiger sig med foredrag på den ene eller den anden måde. Folk der har brugt meget tid på foredrag, og kender meget til det, er ofte glade for at svare på spørgsmål fra folk som dig, der deler deres interesse. Der er meget modstand når man begynder at arbejde med foredrag på det niveau, og derfor er det vigtigt at vide, at du ikke er alene.